Warning: Declaration of aec_contributor_list::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /customers/e/e/4/titusbrandsmaparochie.nl/httpd.www/wp-content/plugins/ajax-event-calendar/inc/widget-contributors.php on line 64 Diaconaal Platform Lwd. - Titus Brandsma Parochie Leeuwarden

Diaconaal Platform Leeuwarden

Het Diaconaal Platform Leeuwarden (DPL) is een samenwerkingsverband van verschillende Leeuwarder kerken dat zich bezighoudt met de noden en zorgen van mensen. Het diaconaal platform is gesprekspartner met de gemeente en ondersteunt gezamenlijk mensen in nood die niet bij een kerk zijn aangesloten. Onze parochie participeert hierin.
Contact: Postbus 2510, 8901 AA Leeuwarden.

Aandacht gevraagd voor Diaconaat in de Stad!

DPL-foto
Eind vorig jaar was het alweer drie jaar geleden dat het Diaconaal Platform werd opgericht. In die drie jaar is er ontzettend veel gebeurd, in onze stad en samenleving en daarom ook binnen het Platform.

In de structuur van het Platform vinden we drie werkgroepen terug (zie website www.diaconaalplatformleeuwarden.nl). Deze kennen elk hun eigen taakgebied.

De werkgroepen Welzijn en Zorg en Arbeid en Inkomen hebben volop te maken met alles wat er op het terrein van decentralisatiewetgeving nu moet gebeuren in de stad. Vragen als: hoe integreren we kerkelijke vrijwilligers in de BuurtServicePunten en: hoe werven we nieuwe vrijwilligers voor de in oprichting zijnde stichting “Schuldhulpmaatje Leeuwarden”. De werkgroep Arbeid en Inkomen wordt hierbij ondersteund door de Arme Kant van Leeuwarden, een diaconale werkgroep die overgekomen is van de Raad van Kerken.

De derde werkgroep, Individuele Zorg en Ondersteuning, zorgt voor de kleinere hulpvragen. Dit is op dit moment de enige werkgroep die ‘op sterkte’ is. U en jullie voelen al waar het naar toe gaat! Inderdaad, we zoeken versterking, heel dringend. En we hebben daarbij geen vreselijke functie-eisen. Diaconale betrokkenheid, dat is echt belangrijk. Kijk maar even op de site bij onze missie: in navolging van Christus omzien naar de ander, de mens zonder helper. Moet je dan geen verstand hebben van al die lastige sociale wetgeving? ’t Moet absoluut niet, ’t mag uiteraard wel!! Maar met een beetje inzet kom je al snel heel ver. Hoeveel tijd kost dat? Dat hangt ervan af. Als we het werk met meerdere mensen kunnen delen, valt de werklast heel erg mee. En weet je wat de verrassing is van dit werk? Met veertien kerken hebben we een geweldige interkerkelijke organisatie die heel doelgericht is: een ander helpen!

Wil je meer informatie, heb je nog vragen?
Mail gerust naar onze secretaris rieks.timmerman@chello.nl
of voorzitter bartelvianen@gmail.com.