5-logos2_1Financiën en ICT

Fusienieuws stuurgroepvergadering  januari 2017
De website voor Om de Zuid is vanaf januari 2017 voor iedereen zichtbaar.

Fusienieuws stuurgroepvergadering 24/11/2016
Voorstel van de groep ‘beheer en financien’ om voor de toekomst te werken met een locatiemodel voor alle financiële activiteiten, is door de stuurgroep aangenomen. Groot voordeel: je betrokkenheid bij je eigen locatie blijft op deze manier maximaal.

De gesprekken met alle financieel deskundigen van alle locaties heeft al 95% van de verplichte bisdomrichtlijnen opgeleverd. De penningmeester van de stuurgroep gaat samen met de administrateur van de Titus Brandsma Parochie hiervan een prachtig totaaloverzicht maken.

Fusienieuws 6/11/2016
De focus van de stuurgroep ligt nu het op orde brengen van de noodzakelijk zakelijke voorwaarden.

Om u deelgenoot te maken: alle financiën (uitgaven, inkomsten, roerend- en onroerende goederen, begraafplaatsen, etc)  van alle zelfstandige parochies worden op dit moment volledig in kaart gebracht. Een hele klus. Want, waar je voorheen binnen je eigen kleine parochie weet had van alles, was het op papier zetten van zaken niet altijd even noodzakelijk. En nu dus ‘ineens’ wel. Alle penningmeesters zijn daarmee hard aan het werk. De bisdom-opdracht dat bij een fusie al het schriftelijk materiaal ruim een half jaar voor fusiedatum gereed moet zijn, lijken we daarmee te gaan halen. Het bisdom verwacht van ons dat wij uiterlijk eind mei 2017 alle voorwaarden voor fusie in kaart gebracht hebben en aan het bisdom kunnen overhandigen. Wat dat zoal is, kunt u op de site van het bisdom vinden.

Tja, denk u misschien: gaat het nu over geld en stenen of over geloof? Natuurlijk doen we alle bestuurlijke verplichtingen om een inspirerende geloofsgemeenschap voor de toekomst te worden (of zullen we schrijven: blijven?).  Alleen, net als bijvoorbeeld bij bedrijven-, scholen of aannemersfusies, kan dit niet zonder het traject van geld, formulieren, procedures en al dat soort zaken. Dus, met volle aandacht door deze materie gaan om uit te komen bij het einddoel: samen geloven in een parochie die toekomst heeft.