Warning: Declaration of aec_contributor_list::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /customers/e/e/4/titusbrandsmaparochie.nl/httpd.www/wp-content/plugins/ajax-event-calendar/inc/widget-contributors.php on line 64 Eigendomsoverdracht H. Wiro - Titus Brandsma Parochie Leeuwarden

Eigendomsoverdracht H. Wiro

Op 20 januari 2017 is de parochiekerk van de H. Wiro te Easterwierrum middels notariële akte in eigendom overgedragen aan de heer R. van der Land en mevrouw P.A. Wierstra, beide wonende te Stavoren. Ter voorkoming van misverstanden: alleen het kerkgebouw is verkocht, niet de pastorie.

Bij de verkoop van de voormalige parochiekerk zijn de kerkelijke voorschriften gevolgd en zijn de vereiste goedkeuringen van de diocesane instanties verkregen. De heer van der Land en mevrouw Wierstra zullen het voormalige kerkgebouw verbouwen tot woning, dit met instemming en goedkeuring vanwege de gemeente.

Op basis van deze overdracht heeft de diocesaan administrator P.H.H. Wellen gisteren het decreet getekend waarmee de H. Wiro formeel aan de eredienst onttrokken is. Het gebouw oogt nu wellicht als een kerk, voor de Katholieke Kerk is het formeel geen kerk meer en teruggegeven aan profaan gebruik.