Warning: Declaration of aec_contributor_list::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /customers/e/e/4/titusbrandsmaparochie.nl/httpd.www/wp-content/plugins/ajax-event-calendar/inc/widget-contributors.php on line 64 Laatste nieuws - Titus Brandsma Parochie Leeuwarden

5-logos2_1Laatste nieuws

Samen één parochie worden, wat moet daar allemaal voor gebeuren?

Fusienieuws stuurgroepvergadering  januari 2017

Afgelopen maanden heeft in het teken gestaan van de invulling van de toekomstige gemeenschap- & beheercommissies. Deze commissies zullen de verantwoordelijkheid krijgen voor de verbinding met de lokale gemeenschap en behoud van alle kerkelijke gebouwen en terreinen.

Op 24 januari zijn alle huidige beheercommissies bij elkaar geweest om het nieuwe model uitgelegd te krijgen. Pastoor Stiekema heeft de vertaling van het bisdombeleid naar onze toekomstige parochie aan de hand van een powerpoint presentatie duidelijk kunnen maken. De nieuwe G&B-commissies (Gemeenschap- en beheer) zullen de ogen, oren en bouwkundig deskundigen zijn van de lokale gemeenschap. En maandelijks zal er overleg zijn tussen parochiebestuur en G&B. De pastoor zal niet de vergaderingen van de 4 decentrale commissies G&B gaan bijwonen, maar blijft aangesloten via het parochiebestuur.
Hier de highlights van de presentatie:

Aan alle beheercommissies  is de vraag voorgelegd om voor 20 maart de kandidaten voor de toekomstige G&B commissies door te geven. Belangrijke voorwaarden van het bisdom zijn daarbij: termijn voor 4 jaar, met maximaal verlenging met nog eenmalig 4 jaar, bij aanvang niet ouder dan 75 zijn, geen familie van bestuursleden.

Fusienieuws stuurgroepvergadering 24/11

Inmiddels wordt door veel vrijwilligers achter de schermen hard gewerkt aan de bisdom-opdracht om al ons materiaal en onze bezittingen in beeld te brengen. Een hele klus. Chapeau.
Leuk detail: Jirnsum is al helemaal klaar met deze taak.

Fusienieuws op 6/11/2016
Op 17 november 2015 heeft de stuurgroep fusie parochies Titus Brandsma en Om de Zuid (Jirnsum, Easterwierrum, Wytgaard en Wergea/Warten) de eerste bestuurlijke stappen gezet om tot één inspirerende geloofsgemeenschap te komen per 1 januari 2018.

Inmiddels zijn we 9 vergaderingen verder en willen we u graag op de hoogte brengen  waarmee wij bezig zijn. Dit doen we door de actuele ontwikkelingen binnen de stuurgroep voortaan te plaatsen onder de verschillende rubrieken, zoals bijv. bestuurlijk beleidsplan, financiën, communicatie, etc.