Warning: Declaration of aec_contributor_list::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /customers/e/e/4/titusbrandsmaparochie.nl/httpd.www/wp-content/plugins/ajax-event-calendar/inc/widget-contributors.php on line 64 Gemeenschap - Titus Brandsma Parochie Leeuwarden

Beraad Gemeenschapsvorming

De parochie wil een gastvrije geloofsgemeenschap zijn waarvan de mensen betrokken zijn op elkaar.

Het Beraad gemeenschapsvorming levert daaraan een bijdrage door het gemeenschapsbewustzijn en het gemeenschapsgevoel in de parochie te bevorderen en de onderlinge band van de parochianen te versterken.

Het beraad werkt aan:

• gastvrijheid
  • bevordering van compleet mens-zijn van alle mensen in haar werkgebied
  • realisering van aandacht van 1 : 5
  • specifieke gemeenschapsmomenten.

Leden van het beraad Gemeenschapsvorming

Voorzitter, Pastor G. Kamsma-Kunst, email gmh.kamsma@gmail.com
Penningmeester, Gerrit van der Bij, email gerrityffie@vdbij.net
Jan Bijlsma, vanuit het Parochiebestuur, email jan.bijlsma@hetnet.nl
Dini Schrage, email l.f.schrage@hetnet.nl
Ans van Rijs, email a.rijs8@chello.nl

Vanuit het Beraad Gemeenschapsvorming worden o.a. de volgende activiteiten georganiseerd.

Geloven-Nu groepen

Er zijn 3 Geloven-Nu groepen in de regio Leeuwarden en 1 groep in Stiens. Men komt ca. eens per 4 weken in een groep van maximaal 12 personen bij iemand thuis. Aan de hand van Geloven-Nu, een prachtig boekje met Bijbelteksten, vragen en religieuze afbeeldingen, wordt er met elkaar gepraat over geloofs- en levensvragen. Hapklare antwoorden zoeken we niet, maar wel de inspiratie van de bijbel en elkaar. We gaan niet van een voorgeschreven interpretatie van de bijbel uit. Elke groep heeft een begeleider die slechts als gespreksleider fungeert.

Contact persoon Ans van Rijs a.rijs8@chello.nl

Oecumene

Deze groep behartigt en bevordert de relatie en samenwerking tussen de parochie en andere christelijke kerken en religieuze groeperingen.

Contactpersonen:
pastor Germa Kamsma-Kunst, gmh.kamsma@gmail.com
Gerdy Hahn, g.hahn@croc.nl

De parochie wordt in de stedelijke Raad van kerken vertegenwoordigd door
Andries Westerveld, a.westerveld@awesterveld.nl

Er is nog een vacature. Bent u geïnteresseerd? Laat het ons weten!

Koffieontmoeting

koffie_DSC8413 (1024x684) opname zonder titel-3048Koffiedrinken na de vieringen in de kerk: iedere 2e zondag in de Bonifatiuskerk en iedere zaterdagavond in de Dominicuskerk.

In de Bonifatiuskerk is op de andere zondagen koffiedrinken na de viering in het Titus Brandsma Huis. Er wordt dan voor de koffie een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Ontvangst nieuwkomers

Mensen die nieuw zijn in de parochie worden schriftelijk en desgewenst via een persoonlijk bezoek van harte welkom geheten.

Kaartclubs in de parochie

In de parochie zijn diverse kaart- en bridgeclubs.

• Laatste vrijdag van de maand klaverjassen in WZC  St. Jozef, Eestraat 15.
    Contactpersoon: Mevr. G. Hoekstra. tel. 058-2120952
  • Iedere dinsdagmiddag bridgeclub voor dames in het Titus Brandsma Huis.
    Contactpersoon: Mevr. I. Tiesma, tel. 058-266 84 58