Geloven-NU‘Geloven Nu’, een nieuwe manier om over het geloof te spreken

Binnen onze parochie zijn al enige jaren een aantal ‘Geloven Nu’ groepen werkzaam met de intentie om met elkaar op een nieuwe manier over het geloof te spreken.

Dit gebeurt in kleine groepjes. Veelal bij één van de deelnemers thuis. Het materiaal (boekje) dat hierbij gebruikt wordt, is zo gemaakt dat de groep dit zelfstandig kan bespreken waarbij de deelnemers zich thuis alvast kunnen voorbereiden. De aanwezigheid van een theologisch geschoold iemand is niet noodzakelijk. Als de groep het graag wil, kan voor een enkele keer ondersteuning gevraagd worden.

Het aantal deelnemers per groep is ca. acht personen. Dit zijn meestal parochianen, maar de groepen staan ook open voor bijv. mensen van protestantse huize.

Doorgaans wordt begonnen met voorlezing van de Bijbeltekst uit het boekje. Ook staat er in het boekje uitleg bij. Vervolgens een gesprek naar aanleiding van enkele vragen, die aansluiten bij de bijbeltekst. Aan het eind van de bijeenkomst is het even een paar minuten stil bij het bekijken (mediteren) van een tekening/schilderij of muziek. Daarna kan eventueel kort uiting worden gegeven aan gedachten en gevoelens die dit opriep.

Belangstelling?
Wilt u ook mee doen in een (nieuwe) groep of wilt u eerst meer informatie hebben, meldt u dit dan per email: kerkelijkbureau@titusbrandsmaparochie.nl of telefoon: 058 – 21 20 984 (kerkelijk bureau Titus Brandsma Parochie). Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen!

Zelf kunt u natuurlijk ook gaan werven bij bijv. familieleden, vrienden buren, gelovig of anders denkenden. etc .

Jan Bijlsma, coördinator Geloven Nu