Spiritualiteit en Catechese

Lezingen, cursussen en activiteiten in het Titus Brandsma Huis, het Centrum voor Spiritualiteit en Catechese

De beraadgroep Spiritualiteit en Catechese stimuleert de innerlijke gesteldheid waarmee je de uiterlijke dingen doet. Zij bevordert de evangelische bezieling, die ons leven vorm geeft, door:

1. Het aanbieden van cursussen, lezingen, bezinningsdagen, kloosterweekenden, pelgrimstochten gericht op spiritualiteit en catechese. Voor info gmh.kamsma@gmail.com
  2. Bijeenkomsten van de Franciscaanse lekenorde; voor info amttolboom@kpnmail.nl
  3. De toerusting van parochiële vrijwilligers op het gebied van diaconie, liturgie en gemeenschapsvorming.
  4. Catechese voor kinderen en jongeren; voor info gmh.kamsma@gmail.com
  5. Geïnteresseerde volwassenen basiskennis over de RK kerk aan te bieden. Informatie over de “De cursus Katholiek zo gek nog niet” te bevragen bij info@titusbrandsmaparochie.nl of p.j.j.stiekema@gmail.com

Het Titus Brandsma Huis beoogt een aanbod te doen op het gebied van de spiritualiteit vanuit de katholieke traditie, zonder het gesprek met andere tradities uit het oog te verliezen. Om dit te verwezenlijken worden er voor vele, uiteenlopende cursussen en lezingen georganiseerd op het gebied van bijbel, geloof en spiritualiteit.

Tweemaal per jaar verschijnt een brochure met nieuw cursusaanbod. U vindt ze op de informatietafel achterin de kerken of is op te vragen bij het kerkelijk bureau en ook te lezen op de parochiesite: www.titusbrandsmaparochie.nl

Contactpersoon en voor suggesties
Pastor G.M.H. Kamsma-Kunst, p/a Bonifatiusplein 21, 8911 JT , tel. 06-12804205, gmh.kamsma@gmail.com

Opgave voor cursussen
Elke werkdag van 9.00 – 11.30 uur Titus Brandsma Huis via  info@titusbrandsmaparochie.nl of tel. 058-2120984.

Orde van Franciscaanse Seculieren – De Fioretti

Bij de spirituele beraadgroep hoort ook de Fioretti-groep, de Leeuwarder broeder- en zusterschap van de Orde van Franciscaanse Seculieren (OFS). Lid worden van de OFS is werk maken van je franciscaanse inspiratie en van je roeping als christen. Elke eerste woensdag van de maand komt de groep bijeen om 20.00 uur in het Titus Brandsma Huis. De avonden beginnen met het getijdengebed in de crypte. Op woensdag 2 september komt de groep na de zomervakantie weer bijeen.

Op zaterdag 17 oktober vindt in de Bonifatiuskerk de professie plaats van  Joeke Ploeg in de Orde van de Franciscaanse Seculieren. Dit gebeurt om 11.00 uur in een eucharistieviering waarin Pastoor P.Stiekema en diaken Peter Vermaat OFS samen zullen voorgaan. Leden van de broederschap, maar ook alle andere belangstellenden zijn daarbij van harte uitgenodigd.
Voor informatie over de Fioretti

Katholiek, zo gek nog niet

Deze geloofscursus is bestemd voor wie, als niet katholiek, kennis wil maken met het katholicisme.
De cursus is ook interessant voor de katholiek die zich in eigen geloof wil verdiepen.
De geloofscursus start jaarlijks in de maand januari.

Contactpersoon: pastoor PJ.J. Stiekema, tel. 058-2894090, email: p.j.j.stiekema@gmail.com

Data en activiteiten zie onder Leerhuis.

(Eerste) Communiecatechese

Voorbereiding van kinderen, in groep 4/5 van de basisschool, op hun eerste Heilige Communie tijdens een aantal bijeenkomsten. Contactpersoon is pastoor P.J.J. Stiekema, tel. 058-2894090, email: p.j.j.stiekema@gmail.com

Data en activiteiten zie onder jeugd.

Kindercatechese, Klupcatechese en Jongerencatechese

zie onder de rubriek Jeugd in de horizontale balk bovenaan de website.