Bibliotheek Titus Brandsma Parochie

Wist u dat …

• u als parochiaan gebruik kunt maken van de parochiebibliotheek in het Titus Brandsma Huis?
  • in de bibliotheek diverse thema’s aanwezig zijn, zoals bv. catechese, bevrijdingstheologie, jodendom, vrouw en geloof, gebeden en gezangen, kloostergemeenschappen, biografieën van pausen en bisschoppen?
  • u een of meerdere boeken kunt lenen?
  • Laudato Si, de 2e encycliek van paus Franciscus, in boekvorm is aangeschaft voor de bibliotheek?
  • voor ouders met jonge kinderen er kinderbijbels, bijbelverhalen van het Oude- en Nieuwe Testament en andere kinderboeken aanwezig zijn?

De boeken staan in het Titus Brandsma Huis. De bibliotheek is iedere ochtend geopend tussen 9.30 uur en 11.00, behalve in de zomervakantie.

IMG_2191.JPGDe boeken staan gerangschikt naar categorie en op alfabetische volgorde van de schrijver. Tevens is er een kinderboekenhoek (op de planken rechts in de boekenkast).
Iedere categorie heeft een gekleurde sticker. Aan de muur hangt een overzicht van alle categorieën en de bijbehorende stickers. Er zijn 2 catalogi met alle boeken op alfabetische volgorde van de schrijver én op onderwerp.

Een boek lenen?
De catalogus ligt op een van de planken samen met een schrift waarin u de titel van het boek, uw naam en de datum noteert als u een boek leent. Brengt u het boek terug dan kunt u uw naam doorstrepen en het boek weer op de juiste plaats zetten.

Wilt u zien welke boeken er in de bibliotheek staan? Klik dan hieronder op de catalogus van uw keuze. U kunt de lijsten (update 12-4-2016) downloaden op uw computer, zie de navolgende links.

Contactpersoon: Ans van Rijs, a.rijs8@chello.nl