Speciale basilica-avond op 27 juli 2019 om sterfdag Titus Brandsma te memomeren

Op het feest van de Zalige Titus Brandsma, 27 juli aanstaande, is er weer een basilica-avond in de Sint Franciscusbasiliek te Bolsward. Drs. Sanny Bruijns o.carm. zal een lezing houden met als titel "Titus Brandsma, innerlijke weerbaarheid in tijden van crisis." Mgr. Dr. C.F.M. van den Hout, bisschop Groningen-Leeuwarden, zal hoofdcelebrant zijn in de voorafgaande eucharistieviering.

Het bestuur van het Titus Brandsma Museum te Bolsward en de Zalige Titus Brandsmaparochie organiseren op zaterdag 27 juli 2019 een speciale Basilica-avond als gedachtenis aan de zalige pater-karmeliet Titus Brandsma. De uit Bolsward afkomstige geestelijke is op 26 juli 1942 in kamp Dachau om het leven gebracht. Hij stierf als gevolg van zijn verzet tegen de bezetting van ons land in WO II en het geweld dat mensen werd aangedaan.

De avond begint om 19:00 uur met een eucharistieviering in de Sint Franciscusbasiliek aan de Grote Dijlakker te Bolsward. Mgr. Dr. C.F.M. van den Hout, bisschop Groningen-Leeuwarden, zal hoofdcelebrant zijn. Het koor ‘Cantus Deo’ geeft mee vorm aan de liturgie, organiste is Boudien Janssen-Terbraak. Na een kop koffie of thee houdt drs. Sanny Bruijns o.carm., een lezing met als titel "Titus Brandsma, innerlijke weerbaarheid in tijden van crisis", over de rede die pater Titus heeft gehouden op Goede Vrijdag 3 april 1942 in kamp Amersfoort.

Vanaf ongeveer 21:15 uur is er gelegenheid na te praten. Ook is er gelegenheid om het naast de basiliek gelegen Titus Brandsmamuseum te bezoeken, dat deze dag geopend zal zijn van 13:00 tot 22:00 uur.

Sanny Bruijns is lid van de Karmelgemeenschap te Nijmegen en actief betrokken bij het Titus Brandsma Memorial aldaar. Na haar theologiestudie specialiseerde zij zich als geestelijk begeleidster en als retraiteleidster. Zij is momenteel werkzaam als pastoraal werker in een zorgcentrum van de Zusters JMJ in Heeswijk-Dinther. Vanuit haar eigen geraaktheid door Maria schreef zij het boek ‘Weg van Maria’. In de afgelopen jaren heeft ze vele lezingen over Maria en over Titus Brandsma mogen verzorgen in binnen- en buitenland.

Voor deelname aan de eucharistieviering is aanmelding niet nodig. Voor het bijwonen van de lezing wordt u verzocht zich middels een e-mailbericht op te geven bij het secretariaat van de parochie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u uw naam, adres+woonplaats en het aantal personen vermelden?

In de Sint Franciscusbasiliek worden jaarlijks vijf basilica-avonden gehouden op de dagen die verbonden zijn met de basiliek of de kerk van Rome.

Het adres van de Sint Franciscusbasiliek is Grote Dijlakker 7, 8701 KV Bolsward.

Vieringen binnenkort