Op 15 februari 2022 wordt de Maria van Sevenwoudenzaal omgetoverd in een Friese zaal d.m.v. Friese vlaggen, vlaggetjes, Fries papier op de tafels, schaatsen, boeken over Friesland, twee sneeuwpoppen en het Friese slokje: Beerenburg. Als versnapering is er koek en zopie (warme chocolademelk), maar ook koffie en thee zijn te krijgen.

Trudy heet iedereen welkom, Annelies leest een gedicht over schaatsen voor en daarna haalt Trudy de gasten van de avond op. Zij komen binnen in “Fries kostuum “ en stellen zich voor als Vrouw Kroeze en Vrouw Sipkema. Omdat hun mannen de Elfstedentocht maar niet kunnen organiseren gaan zij het doen.

Het bestuur heeft de dames bij binnenkomst al in 6 groepen verdeeld.

Op een groot stuk karton heeft Jan, de man van Thea, de Elfstedentocht geschilderd met de plaatsnamen erbij, wat leuke plaatjes bij elke stad en tussen elke stad 5 hokjes, zodat je bij het gooien van 6 meteen bij een andere stad bent.

De dames krijgen een algemene vraag over Friesland van Vrouw Sipkema en mogen daarna met de dobbelsteen gooien. Komen ze op een stad, dan krijgen ze van Vrouw Kroeze een vraag over die stad  en bij goede beantwoording krijgen ze een stempel. Alle spelregels uitleggen gaat wat te ver, maar wie het eerst alle stempels heeft is de winnaar. Vera verplaatst de pionnen op het spel en Boukje is de stempelaar.

Helaas lukt het niet om het spel helemaal uit te spelen, maar het witte team komt het verst en is dus de winnaar van de avond. Op de tweede plaats het blauwe team en het oranje team als derde. Als prijs krijgen ze resp. een suikerbrood, een rookworst en een blik snert. Bij elke prijs zit een Fries recept, waar ze zich thuis op uit kunnen leven.

Tot slot van de avond heeft Clara nog wat huishoudelijke mededelingen o.a. over de Wereldgebedsdag en daarna krijgt Ans van Dijk nog even het woord om te vertellen over haar expositie in Hardegarijp, waar zij mannequin-art laat zien en waar nog meer kunstenaars exposeren.

Al met al een gezellige avond en voor herhaling vatbaar.

Vieringen binnenkort