Zaterdag 8 april, aan het begin van de Goede Week, hebben ruim twintig kinderen palmpasenstokken gemaakt in de St. Franciscuskerk in Bolsward. De kinderen droegen de stokken mee in de processie tijdens de gebedsviering die avond. Alle foto’s vind je hier of op Google+

Om half vijf werd begonnen met knutselen. De kruizen waren al getimmerd, dus de kinderen hoefden die alleen nog maar te versieren met crêpepapier, eitjes, snoep, palmtakjes en andere versieringen. De meegekomen papa’s, mama’s en één oma konden goed meehelpen. Samen werden er heel mooie palmpasenstokken gemaakt.

Natuurlijk werd er ook nog samen gegeten: groentesoep gemaakt door een lieve oma, broodjes knakworst (en ander beleg), en voor het gezonde komkommer, tomaat en fruit.

Tegen zeven uur kwamen de mensen voor de gebedsdienst naar de kerk. De meesten keken even verbaasd naar de lege kerk, want iedereen werd doorgestuurd naar de Maria van Sevenwoudenzaal. Daar werd het steeds voller en gezelliger. De groten waren wel nieuwsgierig wat er ging gebeuren. Toen de viering begon werd het in één keer stil. Pastoor Bultsma zegende de palmpasenstokken en de palmtakjes. Daarna gingen we in processie naar de kerk om in de zijbeuk de gebedsdienst verder te vieren en samen met het St. Franciscus Kinder- en Jeugdkoor te zingen.

In de preek vertelde pastoor Bultsma over het ezeltje waarop Jezus Jeruzalem binnen reed. Het ezeltje was niet zoals wij altijd denken een teken van nederigheid, maar in die tijd wel een voornaam dier. Aan de kleur kon je zien wat voor status de berijder had: hoe lichter hoe voornamer! Dus toen Jezus op een ezel door de straten reed, zagen de mensen dat er een bijzonder iemand, een koning, de stad in kwam. Het was alleen niet een koning die de Romeinen de stad uit zou gooien….

Het maken van de palmpasenstokken begint ondertussen een traditie te worden. In 2015 zijn we hiermee begonnen op de zaterdag van Palmpasen. Een andere knutselactiviteit van onze Zalige Titus Brandsmaparochie is het maken van adventskransen aan het begin van de advent. Deze activiteiten worden georganiseerd door het kinderwoorddienstteam van de St. Franciscuskerk.

Meer foto’s vind je hier of op Google+

In de Goede Week zijn er iedere dag vieringen in de Zalige Titus Brandsmaparochie. Het complete overzicht vind je hier. Iedereen is van harte welkom!

Vieringen binnenkort